Werkwijze

Onze werkwijze

Bij een voedingsadvies moet u vaak uw eetpatroon veranderen, wat begrijpelijk niet gemakkelijk is. Bij diëtistenpraktijk Diet4all wordt niet alleen gekeken naar uw voeding, maar ook naar leefstijl, eetgewoonten en (financiële) mogelijkheden. U ontvangt dus een persoonlijk advies dat bij u past. Uiteraard krijgt u hierbij ook de nodige ondersteuning en begeleiding. Indien u de Nederlandste taal onvoldoende beheerst, bestaat de mogelijkheid om de consulten in het Perzisch/ Dari te krijgen. Stapsgewijs werken we toe naar gezamenlijk opgestelde doelstellingen die voor u uitvoerbaar zijn en waar u zich prettig bij voelt.

De diëtistenpraktijk Diet4all is direct toegankelijk, wat betekent dat u in de meeste gevallen geen verwijsbrief nodig heeft om een afspraak te maken. Informeer echter altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of u een verwijsbrief nodig heeft of neem contact op met onze praktijk.

Indien u zonder verwijsbrief komt, zal eerst een screening worden uitgevoerd. Dat houdt in dat tijdens het intakegesprek bepaald wordt of u met uw klachten en hulpvraag geholpen kan worden. Wanneer dit niet mogelijk is, wordt u geadviseerd om eerst een afspraak bij uw huisarts te maken. De kosten van de screening worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Indien de kosten niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar zijn de kosten voor eigen rekening. 

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kan een consult bij u thuis worden ingepland. Hiervoor is wel een verklaring vereist van uw huisarts of behandelend specialist.

U kunt hierover telefonisch contact opnemen met de praktijk.

Een diëtist(e) heeft een geheimhoudingsplicht. Alles wat besproken wordt tussen diëtist(e) en client, wordt vertrouwelijk behandeld. 

U kunt zich aanmelden via het contactformulier op deze website, door een e-mail te sturen naar info@diet4all.nl of door te bellen naar telefoonnummer 06 116 157 49.

Meld u zich via het contactformulier of per e-mail aan, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw medische achtergrond, dieetgeschiedenis, leefstijl, voedingspatroon en uw wensen en verwachtingen ten aanzien van de behandeling.

Tevens krijgt u een gewichtsmeting, waarbij indicatoren als lichaamsvet, spiermassa en middelomtrek kunnen worden gemeten. Vervolgens stellen we samen doelstellingen op.

Uw voeding wordt geanalyseerd en verbeterpunten worden voorgesteld en besproken. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan voor u opgemaakt.

Indien u wenst, kan een voorbeelddagmenu voor u worden samengesteld. Omdat ieder mens uniek is en daarmee de behoefte aan energie en voedingsstoffen per persoon anders is, krijgt u voedingsadvies op maat. Uiteraard wordt ook rekening gehouden met uw persoonlijke wensen, leefsituatie en eetgewoonten.

Het eerste vervolgconsult:

Na 2 à 3 weken komt u terug voor het eerste vervolgconsult. Tijdens dit consult bespreken we hoe het voedingsadvies bevalt en passen we eventueel het voedingsadvies aan. U wordt weer gewogen en gemeten. Uw voeding wordt nader toegelicht. U heeft de ruimte om vragen te stellen over uw voeding. Daarna wordt met u afgestemd met welke frequentie een vervolgconsult ingepland gaat worden. Heeft u behoefte aan meer begeleiding en ondersteuning, dan is het ook mogelijk om wekelijks een afspraak in te plannen.

Volgende vervolgconsulten:

Het doel van de volgende consulten is het behalen van uw gezondheidsdoelen die we in het begin hebben vastgesteld.

We bespreken wat goed gaat en tegen welke zaken of uitdagingen u aan loopt. Indien de voortgang niet volgens plan loopt, proberen we samen bij te sturen en naar oplossingen te zoeken. 

Ook tijdens de vervolgafspraken vinden gewichtsmetingen plaats zodat u een mooi overzicht ontvangt van uw gewichtsverloop.